Icon Pizzaöfen
  1. Oblasti použití
  2. Pece na pizzu

Pece na pizzu

Ať už z pece na dřevo, plynové pece nebo elektrické pece na pizzu - každý má rád pizzu!

Základem každé pizzerie je dobrá pec na pizzu s optimální teplotou pro pečení. V gastronomii se setkáte především s elektrickými pecemi na pizzu, protože ty bodují rychlostí a rovnoměrností procesu pečení. Plynové pece na pizzu naopak často najdete v mobilních prostorách, jako jsou občerstvení nebo prodejní vozíky. A konečně klasická kamenná pec na dřevo je často preferována gurmány a v soukromém sektoru.

Bez ohledu na provozní režim pece na pizzu vznikají při pečení poměrně horké spaliny o teplotě 400 °C, které musí být vhodným odsávacím systémem odváděny do volného ovzduší. Tuky obsažené ve spalinách a vysoký obsah vlhkosti zajišťují dlouhodobě zvýšené riziko požáru ve výfukovém potrubí, proto je nezbytná pravidelná kontrola.

Specializované firmy používají k čištění chemické proplachovací prostředky, takže těsnost je základním požadavkem při výběru vhodného systému odvodu spalin. Vzhledem k vysokým teplotám spalin zde však nejsou vhodnou volbou systémy odvodu spalin s běžným těsněním, např. ze silikonu, a proto doporučujeme pro pece na pizzu používat náš kuželový systém odvodu spalin DW-KL s kovovým povrchovým těsněním, který je odolný vůči vysokým teplotám.


Vhodné systémy odvodu spalin

DW-KL

Třívrstvý tlakotěsný spalinový systém z nerezové oceli a s kónickým spojením

  • Technologie kónického připojení
  • Není nutné samostatné těsnění
  • Vnitřní materiál 1.4404 (316L) / 1.4571 (316Ti)
  • Odolný proti vyhořením sazí nebo proti vlhkosti
  • Vhodný pro vysoké teploty a přetlak
  • Široká škála použití
  • Dostupný v celé řadě různých designových provedeních

DW-FU

Klasické provedení: Třívrstvý spalinový systém z nerezové oceli

  • Zásuvné spojení signa / hrdlo
  • Vnitřní materiál 1.4571 (316Ti) / 1.4404 (316L)
  • Odolný proti vyhoření sazí nebo proti vlhkosti
  • Dostupný v celé řadě různých designových provedeních

Reference

Typ zařízeníPec na pizzu
SystémDW-KL
Celková délka15 m
Průměr 250 mm

Tři kamenné pece v pizzerii "Lucca" byly napojeny na dvouplášťové plynové systémy Jeremias. 

V oblasti použití pecí na pizzu se vzhledem k vysokým teplotám spalin a požadované těsnosti doporučuje těsně utěsněný systém odvodu spalin. Od té doby jsou mastné a vlhké spaliny odváděny z prostoru pečení do volného ovzduší prostřednictvím našeho systému DW-KL.

Kontakt

Co pro Vás můžeme udělat?

Osobní poradenství, optimální služby a osobní vztah k našim zákazníkům a partnerům jsou pro nás velmi důležité.

Máte dotazy k našim výrobkům, chcete si nechat vypracovat cenovou nabídku nebo potřebujete podporu při plánování vašeho komínového projektu?

Ozvěte se nám, rádi vám poradíme!

Kontaktní formulář

Můžete nás navštívit, nebo také kontaktovat telefonicky či e-mailem:

Sídlo společnosti Most
Jeremias CZ s.r.o


Školní 22
CZ - 434 01 Most Rudolice

Tel:  +420 778 442 874
Fax: +420 476 704 296
info@jeremias.cz

 
Prodejní sklad Praha - Hostivař

Štěrboholská 44/1307
(Areál Tesla Karlín)
CZ - 102 00 Hostivař
 
 

Prodejní sklad Brno

Kaštanová 489
(Areál MANAG)
CZ - 620 00