Pece na pizzu
Ať už z pece na dřevo, plynové pece nebo elektrické pece na pizzu - každý má rád pizzu!
Základem každé pizzerie je dobrá pec na pizzu s optimální teplotou pro pečení. V gastronomii se setkáte především s elektrickými pecemi na pizzu, protože ty bodují rychlostí a rovnoměrností procesu pečení. Plynové pece na pizzu naopak často najdete v mobilních prostorách, jako jsou občerstvení nebo prodejní vozíky. A konečně klasická kamenná pec na dřevo je často preferována gurmány a v soukromém sektoru.
Bez ohledu na provozní režim pece na pizzu vznikají při pečení poměrně horké spaliny o teplotě 400 °C, které musí být vhodným odsávacím systémem odváděny do volného ovzduší. Tuky obsažené ve spalinách a vysoký obsah vlhkosti zajišťují dlouhodobě zvýšené riziko požáru ve výfukovém potrubí, proto je nezbytná pravidelná kontrola.
Specializované firmy používají k čištění chemické proplachovací prostředky, takže těsnost je základním požadavkem při výběru vhodného systému odvodu spalin. Vzhledem k vysokým teplotám spalin zde však nejsou vhodnou volbou systémy odvodu spalin s běžným těsněním, např. ze silikonu, a proto doporučujeme pro pece na pizzu používat náš kuželový systém odvodu spalin DW-KL s kovovým povrchovým těsněním, který je odolný vůči vysokým teplotám.