Kuchyně / restaurace
V komerčních průmyslových kuchyních i v restauracích je výkonný odsávací systém nepostradatelný.
Hlavním úkolem odsávacího krytu a připojeného odsávacího/odtahového systému je odvádět směs (vodních) par, tuků, pevných látek a pachů z kuchyně do volného ovzduší. Tato směs se také nazývá pára. Ventilátor, který je obvykle instalován v odsavači par, nasává výpary a odvádí je ven speciálním odsávacím potrubím. Nasávání špinavého, vlhkého a mastného vzduchu vytváří v kuchyni podtlak, proto je nutné dobré větrání místnosti.
Nánosy mastnoty v systému odsávání vzduchu, v kapotě sporáku nebo ve stávajících filtrech jsou vysoce hořlavé a představují velké nebezpečí požáru. Z tohoto důvodu podléhají kuchyňské odsávací systémy nejen schválení a přejímce, ale musí být také pravidelně čištěny specializovanými firmami.
Použití chemických oplachovacích prostředků a přetlak vytvářený ventilátorem vyžadují, aby byl systém odsávání vzduchu tlakově odolný, a omezují tak výběr vhodných systémů. Pro velké kuchyně a restaurace doporučujeme použít náš univerzální systém DW-KL. Tento izolovaný vysokoteplotní systém odsávání vzduchu má trvale tlakově těsné spojení mezi nerezovými trubkami pomocí kuželového zásuvného systému bez těsnění ze silikonu nebo EPDM, které by se mohlo horkým odsávaným vzduchem poškodit.